tisdag 30 mars 2010

Stockholm city scrap, del I

Sådärja... Då skall jag äntligen försöka få ner några rader om helgens scrapevent!

Som vanligt så var det två dagar galet fyllda av inspiration! Dock märkte jag ganska snabbt att min kropp inte riktigt var i form för samma arbetstempo som tidigare träffar jag varit på - sammanlagt har jag bara fått ihop en enda LO (vilket förvisso var helt enligt planerna) och bara 6 färdiga kort! Och då är dessa kort inte ens några särskilt avancerade kort, så inte ens det kan jag skylla på... Tiden liksom bara rann i väg, och jag hann helt enkelt inte med mer! Jag använde inte heller min Ultimate Pro riktigt så mycket som jag hade föreställt mig att jag skulle komma att göra - endast till ett enda av korten använde jag den, men jag måste säga att jag verkligen är nöjd med den so far! Den kommer nog att bjuda på många roliga stunder framöver!

Men... För att få någon ordning på det hela så tror jag vi börjar från början....

Cissi och jag kom alltså dit strax innan tio på lördagen, och till min stora glädje slapp vi mötas av överlägsna attityder, á la "Är det där allt material du har", den här gången (jag såg inte denna kvinna på träffen under hela helgen, tack och lov). Direkt när vi intagit våra platser, stormade vi butiken - tillsammans med typ alla andra på träffen... Götapetter så trångt det var! Dock fick jag tag i alla planerade inköp på direkten, vilket i sig var värt köandet! Mina första inköp blev en hörnstans (underbar! Me love it redan!), en skärmaskin (Tonics - me love it even more än hörnstansen! Vilken underbar mackapär! Varför har jag inte köpt en sådan tidigare?!), embossingpennor, crackle paint (vilket jag aldrig tidigare använt, men Kerstin övertygade mig om denna underbara uppfinning så jag kunde inte låta bli), embossingpulver, alfabet och några bandrullar. Dock blev ett butiksbesök snabbt två, som blev tre, som blev... Ja.... Du fattar.... Sammantaget så shoppade jag lite mer.... Dock shoppade jag inte lika många prylar som jag brukar shoppa, även om jag nog handlade för lika mycket som jag brukar...

Efter den första shoppingrundan var det bara att hugga tag i själva skapandet, och efter några timmar hade jag lyckats tillverka två påskkort som jag faktiskt blev rätt nöjd med:








Det ser kanske inte så mycket ut för världen, men med tanke på hur få kort jag gjort i mina da'r, så är jag ändå rätt nöjd...

Från början var det tänkt att "Glad Påsk" skulle vara embossat med hjälp av embossingpennan, men det var något vajjsing med embossingpulvret så jag fick hitta på en nödlösning.


Mitt andra kort blev ganska likt det första, men ändå inte...:





Älska Pearl maker!




Det blev väl helt okej... Nu när jag ser det på bild tycker jag dock att det ser mycket tristare ut än vad det kändes som, när det precis var klart.... Nå väl... Det får duga.

Vet du... Tyvärr känner jag just nu att jag har alldeles för ont i tyggen för att fortsätta blogga... Jag måste ta en paus, innan jag kan fortsätta... Jag får helt sonika återkomma med ytterligare ett inlägg, senare!

Tjing, så länge!

måndag 29 mars 2010

söndag 28 mars 2010

Sista dagen för en lott i min bloggcandy!

Jag vill bara, innan jag far iväg på ännu en dags scrappande, påminna om att det i dag är sista dagen att dra en lott i min godisutlottning som du hittar här! Jag har försökt att hinna med att kommentera hos alla som dragit en lott, men de senaste dagarna har det rasslat in med kommentarer, så pass att jag inte har hunnit! Så ni som har kommentarsnummer 32+ - jag har alltså inte missat er - jag har bara inte hunnit titta in hos er!

I går var vi på maran i 10 timmar lite drygt, så när vi kom hem var vi mäkta trötta, kan jag lova! Trots det hann jag bara med 4,5 kort, och det var inte förrän under det halva sista kortet jag kände att det började lossna på riktigt. I dag stannar jag nog inte riktigt lika länge, men vem vet - när man väl sitter där så bara rusar tiden förbi. I dag är det dessutom dags för kursen för Yoli - yeay!

Nähä... Nu måste jag göra mig iordning!

*poff*

fredag 26 mars 2010

I morgon smäller det!

Ohh... I morgon är det dags för vårens stora mara - Stockholm City Scrap! Det ska bli så himla kul! Jag har mailat Sofia om ett par saker som jag önskar särskilt att hon tar med från butiken (en grym skärmaskin, embossingpennor och en hörnstans), men naturligtvis lär jag shoppa en del annat också... Det jag också verkligen ser fram mot under helgen, är kursen för Yoli på söndagen. Hon skriver följande om den, i City Scrap-bloggen:

"[...] i hopp om att jag ska kunna bidra med ännu mer inspiration denna gången så tänkte jag hålla en liten kurs i hur man scrappar alá Yoli-style. För er som kanske undrar vad det innebär så kan man väl säga att det är en blandning mellan busigt, romantiskt och vintage. Japp, helt enkelt att man dekorerar rikligt och med mycket 3d-effekt.

För är det en fråga jag får ofta så är det just - hur kan du dekorera med så mycket saker och ändå få en helhet och balans i dina alster. Nyckeln till just det är enklare än vad många tror och ofta är knepen ganska små för att lära sig att hitta balans och få väl dekorerat utan att det blir stökigt. Jag ska försöka lära er alla knep och trix jag bara kan..."


Spännande!

Jag har tyvärr inte hunnit "träna" något på min Ultimate Pro då jag är så nedrans trött om kvällarna efter jobbet, men jag ska packa ordentligt i kväll och jag ska ta med mig min lap top till träffen så att jag kan kolla in DVDn som jag hoppas är fullspäckad av inspiration! Jag snubblade dock över en kortvariant alldeles nyss, som jag inte sett förut, som jag absolut kommer att testa i morgon: skjortkort! Hur läckra som helst! Mer om hur dessa kan se ut, hittar du här.

Avslutningsvis ett par bilder från höstens träff, som jag inte visat upp tidigare:

En koncentrerad Cissi scrappar för fullt!




Det blir rätt lätt rätt trångt där man sitter...




Ett av korten som tävlade i ena dagens bingotävling - en variant jag blir sugen på att testa! Tyvärr vet jag inte vem det är som gjort kortet.




Det här är en av mina absoluta favoritvarianter vad gäller kort - jag skall absolut försöka ge mig på att göra åtminstone ett sådant i morgon! Det är "Kurrebo" som gjort detta underbara kort!

Nä... Nu skall jag nog ta och börja packa!

torsdag 25 mars 2010

Bloggcandy á la Kajsa del II

Nu är det inte många dagar kvar, tills min bloggcandy stänger! söndag 28/3 är sista dagen att dra en lott, och på måndag kommer jag att presentera vinnaren! Så lycka till nu, alla ni som är med i tävlingen! Här hittar du direktlänken till tävlingen!

Korttillverkning

I och med mitt inköp av Ultimate Pro, så har jag bestämt mig för att lägga skapandet av LO åt sidan ett tag, för att satsa lite mer med korttillverkning under en period. Det här med att tillverka kort har jag dock, verkligen, legat lågt med hittills, så det skall bli riktigt kul att ge sig på det området - samtidigt som jag redan nu kan känna frustrationen över att inte lyckas få det som jag önskar...! På Handarbetas träff i höstas, gav jag mig emellertid på en lite mer avancerad kortvikning för första gången, och det slog mig att jag aldrig visat upp det här, så jag tänkte: "Bättre sent än aldrig":


Det blev aldrig att jag postade julkortet... Sådan är jag...

Jag gillar vikningen på de här typen av kort, så sådana kommer jag att försöka göra ganska många av, till helgen (påskkort dock, inte julkort...)! Jag gillar även att använda foton i den här typen av kort - det blir mer personligt så. Dock kommer jag nog satsa ganska mycket även på stämplade motiv.

tisdag 23 mars 2010

I dag kom den!

I dag kom den så äntligen, min Ultimate Pro! Tjoho! Tack Veronica! Jag har inte ens hunnit öppna paketet än, men believe you me: jag återkommer så fort jag har hunnit testa den!

söndag 21 mars 2010

Rensa i röran - den här veckans projekt!

Äntligen har jag tagit tag i röran på vår kyl respektive vår frys! Jag tenderar att samla kvitton, recept, vykort och alla möjliga grejer på kylen/frysen men nu så har jag då äntligen tagit tag i röran och rensat bort en hel del!

Före:


Efter:


Det kanske inte ser så rensat ut, men jag fick en hel del slängt plus att viktiga papper som suttit gömda bakom andra grejer kom fram i ljuset. Så, lite rensat blev det allt!

lördag 20 mars 2010

Den ska bli min!

Tjoho! Jag skall köpa Veronicas Ultimate Pro! Hon har en precis likadan som i filmerna/bilden nedan, men hon använder den inte (galna människa!) så jag skall få köpa den till ett rätt hyffsat pris, måste jag säga! Med på köpet kommer jag även på en DVD med idéer och tips, så jäklar vad här skall skapas kort!

Med andra ord: på träffen om en vecka lär jag inte göra särskilt många LO - däremot en nedrans massa kort, förhoppningsvis!

Ultimate pro

För ganska länge sedan fick jag upp ögonen för verktyget Ultimate Pro (UP), jag såg en film på Youtube bland annat, och blev väl lite halvsugen på att investera i en, men kände att det kanske bara skulle vara ett sådant där vansinnigt onödigt köp.


Så här ser den ut!


När jag sedan var "hemmahemma" för två veckor sedan, gick mamma och jag in Kalmars Panduro Hobby-affär (vilken för övrigt var den absolut minsta hobbyaffär jag någonsin skådat - den borde inte ens få kalla sig affär - så litet var utbudet!), och där såg jag en UP för första gången live. Jag var på vippen att köpa den, men ångrade mig i sista sekund och tänkte - återigen - att det kanske bara vore en dum investering... Att kvinnan i affären inte verkade ha en aning om vad UP ens är för ett slags verktyg, gjorde ju inte att jag blev direkt övertygad om den heller...

Men! Nu har jag inte kunnat släppa mojängen ur huvudet! Jag ser alla möjliga olika möjligheter den kan erbjuda och jag känner att "Fan! Jag borde ha köpt den!" - nu vet jag nämligen inte var jag skall få tar i någon! Jag ska ju på mässa nästa helg, och jag har mailat Sofia som håller i mässan, om hon har sådana i sin butik och om hon i så fall kan ta med sig en till mig så att jag kan köpa den där, men om hon inte har det då?! Jag vill ju ha en sådan till nästa helg! Att bara gå in i närmsta Panduro Hobby-affär här i Stockholm verkar inte vara något alternativ, för enligt utbudet på Panduros hemsida, så har de inte ens den... Jag, som tappar typ all inspiration vad gäll scrapbooking, inbillar mig att jag kanske helt enkelt behöver en paus från själva scrappandet och istället satsa på lite korttillverkning, och då vore den ju helt perfekt! Jag menar, kolla själv in dessa videos:





Åhhh.... Vill ha...!

söndag 14 mars 2010

Bloggcandy á la Kajsa!

Sådärja!

Min lilla anspråkslösa pysselblogg har alltså haft över 1000 besökare nu, sedan den startade den 13 september förra året! Inte så många besökare att skryta över, kanske, men med tanke på hur dålig jag periodvis har varit på att uppdatera, så är jag glad att jag överhuvudtaget har några läsare! Och jag lovar dessutom, i och med denna utlottning, att bli bättre på att uppdatera framöver (det kanske inte blir med samma tempo som i dag, men...)!

Tävlingen!

Så, till tävlingen!
Det du behöver göra för att vara med i utlottningen, är att kopiera bilden här nedan och lägga den i din egen blogg, tillsammans med en rad eller två om denna utlottning (och du får naturligtvis väldigt gärna länka hit!)! Därefter postar du en liten hälsning till detta inlägg och naturligtvis bifogar du en länk till din egen blogg, så att jag kan komma och hälsa på hos dig! Inga konstigheter, med andra ord! Tävlingen pågår till den 28 mars!





Lycka till!



Ok... En sista tävling nu då...

Vad tusan, jag kan ju inte låta bli att ge alla dessa tävlingar en chans! Jag grämer mig ju så ofta över att jag aldrig vinner något, men jag kan ju heller aldrig vinna, om jag inte tävlar! Så... Klart att jag måste tävla i Scraptorgets bloggcandy!



Men nu skall jag ta tag i mitt liv, och den här veckans rensa i röran-utmaning. Passande nog är det min scraphörna jag skall rensa i, tänkte jag! Som pricken över i:et tänkte jag även försöka sätta ihop ett litet godispaket för att fira besöksmätaren här på bloggen... Tjing!

Godis, godis... Jag vill ha godis!

Lilo lottar ut följande gottepåse:


Och ja, jag minns vad jag lovade om att jag själv skall ordna en candy den dag min blogg klivit över 1000-gränsen. Och det har den ju nu, så snart kommer en candy även hos mig... Snart...!

Ännu fler tävlingar!

Är det våren som spritter i alla nu, eller vad är det som händer?! Jag ser tävlingar vartän jag tittar! Och naturligtvis kan jag inte låta bli att ge dem en chans... Om du klickar på bilden så kommer du till ytterligare en tävling, där du kan vinna ett presentkort på 500:-! Lycka till!

Bloggcandy hos Handarbeta

Det är tävlingsdags igen! Handarbeta har en candy, som jag naturligtvis ger en chans! Klicka på bilden så kommer du dit!

Scrapmästare 2010

Tidningen Allt om scrap har utlyst en tävling som pågår till den 11 april, nämligen "Årets scrapmästare 2010"! Ett himla roligt initiativ, måste jag säga! Jag vet ju att jag själv inte har ens en tillstymmelse till chans i tävlingen vilket i sig gör att jag inte ens kommer att ge det en chans, men det är ju ett fantastiskt roligt initiativ som man faktiskt blir lite inspirerad av!

Den 25 april kommer tio finalister att presenteras i tidningen och ytterligare lite längre fram - nämligen den 23 maj - kommer man tydligen att som vanlig dödlig scrappare kunna rösta på sin favorit (läsarrösterna utgör 50% av av de totala rösterna); sedermera presenteras vinnarna (1an, 2an och 3an) den 6 juni! Jag hoppas så innerligt att min "favvoscrappare" kommer att ställa upp i tävlingen, för hennes alster går inte av för hackor vill jag lova (jag vet egentligen inte vad det är med hennes alster som tilltalar mig så oerhört, men jag de liksom bara.... Ja... De är liksom bara en ren njutning att titta på)! Så, vi får hoppas att hon ställer upp i tävlingen helt enkelt!

Den nyfikne kan förresten läsa mer om tävlingen här.

lördag 13 mars 2010

Bättre sent än aldrig?

Bildbevis på att jag faktiskt rensar i röran - jag glömmer bara bort att blogga om det!


Före



Efter


Sådeså!