söndag 9 maj 2010

Vegetarisk skagen och auberingesallad

Här kommer två recept på kalasgoda tillbehör! "Skagenröran" är klockren att ha som tillbehör till exempelvis rårakor, och auberginesalladen passar ypperligt till grillen!

Vegetarisk skagenröra

Detta recept kommer från Coop Konsum


Ingredienser till ca 4 pers:


1 dl lätt crème fraiche, finns 2 morötter, grovrivna, 1 liten röd lök, hackad, 1 dl hackad stjälkselleri, 0,5 tsk sambal oelek, 0,5 dl hackad dill, 2 krm salt



Gör så här:


Blanda samman allt och smaka av med salt - svårare än så är det inte!


---------------------------------------------------

Auberginesallad

Detta recept kommer från Recept.nu


Ingredienser till 4 pers:


3 medelstora auberginer, 2 msk salt, 6 msk majsolja, 3 vitlöksklyftor, 1-2 krm salt, 1/2 krm malen svartpeppar, 1 1/4 dl naturell yoghurt, 1 krm paprikapulver, 1krm malen spiskummin



Gör så här:


Skär auberginerna i 1/2 cm tjocka skivor. Varva dem med 2 msk salt i ett durkslag. Lägg en lätt tyngd över. Låt det stå i 30 minuter så att den bittra vätskan i frukten rinner ur. Skölj aubergineskivorna och klappa dem torra. Stek sedan skivorna i mycket het olja tills de är gyllenbruna på båda sidor. Låt dem rinna av på hushållspapper. Skala vitlöksklyftorna. Blanda ner salt och peppar i yoghurten och pressa ner vitlöken. Lägg aubergineskivorna på ett serveringsfat. Häll över yoghurten. Strö över paprika och spiskummin. Kyl salladen före servering.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar